> groepen in de gemeente

Groepen in de gemeente

 
 

De gemeente kent een aantal actieve groepen. 

Zusterkring

De zusterkring wil graag een bron van inspiratie zijn voor geloof en gemeente. Ieder doet dat op haar eigen manier, daar is ruimte voor in onze bijeenkomsten.

Wij hopen het komend seizoen die inspiratie te geven en te ontvangen, te midden van onze gemeente. De zusterkring is opgericht in 1932. Er is een grote verscheidenheid aan activiteiten op maatschappelijk, cultureel en kerkelijk vlak. Nieuwe leden, jong en oud, zijn van harte welkom.


Broederkring
Bij de broederkring wordt niet met een vast winterprogramma gewerkt. Per keer wordt er meestal afgesproken wat op een volgende bijeenkomst wordt gedaan.

Als er gastsprekers van buiten worden gevraagd, wordt dit meestal langer van tevoren vastgelegd. De broederkring is dus erg flexibel met het invullen van de avonden, wat als voordeel heeft dat er ook op actuele zaken kan worden ingegaan.

Meniste Rūntsje
Deze groep - die bestaat uit leden, vrienden en belangstellenden uit de gemeente Hallum en Holwerd Blija Ternaard - komt in de wintermaanden een keer of zes bijeen. Afwisselend in Haalum en Holwerd. Elk jaar kent zijn eigen ritme qua programmering. Soms wordt een spreker uitgenodigd of is er een bezoek aan een speciale plek. De leeftijd van de groep varieert van 40 - 60 jaar.

Huiskring
Dit is een gespreksgroep voor oudere leden, vrienden en belangstellenden uit de gemeente, die een aantal keren per jaar op een ochtend in de huiskamer van een van de leden bijeenkomt. De gespreksonderwerpen hebben betrekking op geloof en samenleving. 

  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Holwerd-Blija-Ternaard
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl